Η Αταλάντα θα υποδεχθεί τη Άρσεναλ της Premier League στο πρόσφατα ανακαινισμένο στάδιο Gewiss στο Μπέργκαμο στον εναρκτήριο αγώνα της εκστρατείας της στο Champions League.

Η περασμένη σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη για τη Ατλάντα, σήκωσε το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας της πρωταθλήτριας Γερμανίας Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Δουβλίνου, παρότι δεν είναι φαβορί στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες. Ο προπονητής Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι κάνει φανταστική δουλειά και οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν το ιδανικό. Η Αταλάντα έχασε το Σούπερ Καπ UEFA από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχασε και δύο από τους τέσσερις πρώτους αγώνες της Serie A. Μία από τις ήττες ήταν πολύ οδυνηρή καθώς έχασε με 40 από την Ίντερ στο Σαν Σίρο.

Την Κυριακή, όμως, αντέδρασαν δύο φορές όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ για να κερδίσουν τη Φιορεντίνα με 3-2, με τον Λούκμαν να σκοράρει το νικητήριο γκολ. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν δύο λόγοι για τα μικτά αποτελέσματα. Πρώτον, η αποχώρηση κάποιων παικτών το καλοκαίρι και δεύτερον, οι τραυματισμοί των Τζιανλούκα Σκαμάκα και Τζόρτζιο Σκαλβίνι. Το δίδυμο θα χάσει τη φάση των ομίλων του Champions League, συμπεριλαμβανομένου αυτού του αγώνα. Επιπλέον, οι αμυντικοί Ραφαέλ Τολόι και Μπεν Γκόντφρεϊ είναι αμφίβολοι.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν. Έχασε δύο βαθμούς έναντι της Μπράιτον στο στάδιο Έμιρεϊτς, αλλά κέρδισαν τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με την Τότεναμ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ήταν ένα δύσκολο ματς, ενώ ένα γκολ έκανε τη διαφορά. Για άλλη μια φορά ήταν γκολ από κόρνερ. Η νικηφόρα κεφαλιά του Γκάμπριελ εναντίον της Τότεναμ ήταν η 23η φορά που σκοράρει από στημένη φάση από την αρχή της περασμένης σεζόν. Για άλλη μια φορά ο Αρτέτα απέτισε φόρο τιμής στον προπονητή των στημένων δοκιμών Νικόλας Χοβέρ, που έδωσε πίστη στους παίκτες του.

Παρόλα αυτά, η ισχυρή άμυνα είναι η βάση για την επιτυχία — οι Κανονιέρηδες έχουν δεχθεί μόνο ένα γκολ μέχρι στιγμής. Αλλά ο επόμενος αγώνας θα είναι μια πραγματική δοκιμασία καθώς η Άρσεναλ ταξιδεύει στο Έτιχανυγια μια σύγκρουση υψηλή ποιότητας, με την αντίπαλη Μάντσεστερ Σίτι για τον τίτλο. Ο Αρτέτα έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών ενόψει του ταξιδιού στη Λομβαρδία.

Ο αρχηγός Μάρτιν Όντεγκαρντ βρίσκεται στο περιθώριο λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο που υπέστη κατά τη διάρκεια διεθνούς αποστολής και αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι είναι επίσης τραυματίας μετά την εθνική ομάδα. Ο Μικέλ Μερίνο δεν έχει παίξει από τότε από πόταν έπαθε ζημιά στον ώμο του κατά την πρώτη του προπόνηση, ενώ ο εξτρέμ Μπουκάγιο Σάκα θεωρείται αμφίβολος μετά την αποχώρησή του από το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

Οι Κίραν Τιέρνι, Τακεχίρο Τομιγιάσου και Ολεκσάντρ Ζιντσένκο βρίσκονται επίσης στο περιθώριο. Στα θετικά, ο Αρτέτα μπορεί να καλωσορίσει πίσω τον Ντέκλαν Ράις, ο οποίος τέθηκε σε αποκλεισμό λόγω τιμωρίας, την Κυριακή.

Προγνωστικά Αταλάντα — Άρσεναλ:

Η Αταλάντα δεν πρέπει να υποτιμάται, παίζει εντός έδρας, αλλά πιστεύω ότι θα κερδίσει η Άρσεναλ. Καταρχάς, η Αταλάντα είναι πιο αδύναμη από την περσινή σεζόν μετά την αποχώρηση κάποιων παικτών το καλοκαίρι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, λόγος για τα μικτά αποτελέσματα είναι και οι σοβαροί τραυματισμοί των δύο βασικών παικτών Τζιανλούκα Σκαμάκα και Τζόρτζιο Σκαλβίνι. Το δίδυμο θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και αυτό είναι τεράστιο μειονέκτημα.

Ο Γκασπερίνι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έμπνευση του Λούκμαν, ωστόσο, δεν έχει βρει ποτέ δίχτυα σε τέσσερις εμφανίσεις καριέρας εναντίον των Κανονιέρηδων. Η Άρσεναλ έχει επίσης κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά έχει μακρύ ρόστερ. Το να παίζουν εκτός έδρας δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα για τους άνδρες της Αρτέτα — έχουν κερδίσει έξι σερί εκτός έδρας παιχνίδια.

Επιλογή Αταλάντα vs Άρσεναλ: Η Άρσεναλ κερδίζει @ 1,88 στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες

Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
 
Top