"Παιχνίδια που προϊδεάζουν για θέαμα και σασπένς"

Έξι ματς που μπορεί να κρίνουν πολλά στη μάχη της πρόκρισης διεξάγονται απόψε για τη δεύτερη δόση της 7ης αγωνιστική της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα. Πλέον τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και από τα αποτελέσματα των αποψινών αναμετρήσεων θα κριθούν πάρα πολλά για την τελική κατάταξη και τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Στις περισσότερες από τις αναμετρήσεις τα φαβορί ξεχωρίζουν και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρουν τη νίκη. Τρία παιχνίδια πάντως δείχνουν οριακά εκ των προτέρων και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα από αυτά είναι και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Λαμποράλ Κούτσα στην Ισπανία με τους Πράσινους να ψάχνουν μια πειστική εμφάνιση εκτός από το θετικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα το ματς της Μπαρτσελόνα με την Ούλκερ μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία, είναι όμως ένα παιχνίδι που περιμένουν με ενδιαφέρον οι φίλοι του μπάσκετ.

748 Μπουντιβέλνικ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Δεν αντιστάθηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Ούλκερ την προηγούμενη αγωνιστική και ηττήθηκε με 16 πόντους. Κρίσιμο ματς το σημερινό, αλλά η πρόκριση θα κριθεί στα επόμενα δύο ματς με τις δύο ομάδες που είναι στα μέτρα της. Η ΤΣΣΚΑ χωρίς να πιεστεί επικράτησε της Ναντέρ με 12 πόντους. Το χάντικαπ των 9,5 πόντων είναι οριακό και αν θα καλυφθεί είναι αποκλειστικά και μόνο εξάρτηση των διαθέσεων των φιλοξενούμενων.

749 Ζαλγκίρις – Μιλάνο: Οι γηπεδούχοι την περασμένη αγωνιστική δεν είχαν καμία τύχη στη Μαδρίτη, όπου ηττήθηκαν με 28 πόντους. Θέλουν τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι, για να μείνουν ζωντανοί, ενώ θα ήθελαν να καλύψουν και τη διαφορά των 7 πόντων, αφού υπάρχει η περίπτωση να ισοβαθμίσει με την ιταλική ομάδα. Η Μιλάνο κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, επικρατώντας της Εφές παρόλο που έχανε με 11 πόντους. Το χάντικαπ ίσως μας μπερδέψει σε αυτό το ματς, αφού μπορεί να καλυφθεί από τους Λιθουανούς και ταυτόχρονα να μην καλυφθεί η διαφορά του πρώτου αγώνα. Ίσως υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να κυνηγήσουμε το διπλό στο πάμε στοίχημα.

750 Εφές Ανατολού – Στρασβούργο: Τελικά η Εφές πλήρωσε τα λάθη της και ηττήθηκε από τη Μιλάνο σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό της. Πάντως αν απόψε επικρατήσει, τότε θα είναι αυτή που θα κρατάει το προβάδισμα για ένα εισιτήριο. Το Στρασβούργο με τη νίκη του επί της Μπάμπεργκ κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, καθώς το πρόγραμμά του ως το τέλος κρίνεται βατό. Στους 12,5 πόντους είναι το χάντικαπ, μέσα στις δυνατότητες των γηπεδούχων, αλλά με πολύ ρίσκο.

751 Σιένα – Μπάγερν: Δεν τα πάει καθόλου καλά φέτος η Σιένα, που προέρχεται από την ήττα σε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι, αυτό με τη Γαλατά στην Τουρκία. Το τελικό 54-52 με τις τρεις περιόδους να λήγουν ισόπαλες το κατατάσσει μεταξύ των αγώνων που γράφουν ιστορία. Για την Μπάγερν η ήττα από τη Ζιέλονα Γκόρα ήρθε για να της ανακόψει τον ρυθμό. Απόψε θα κυνηγήσει την έκπληξη στην Ιταλία, καθώς θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, την ώρα που οι αντίπαλοί της θα παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Έχουν και το χάντικαπ υπέρ τους, οπότε ίσως αξίζει τον κόπο να ρισκάρουμε.

752 Λαμποράλ Κούτσα – Παναθηναϊκός: Μόνο εύκολη δεν είναι η αποψινή αποστολή του Παναθηναίκού, ο οποίος δείχνει πως ακόμη δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Όλα τα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα έχουν οριακό χαρακτήρα, αφού το παιχνίδι του υστερεί σε αρκετούς τομείς και αυτό φαίνεται να έχει επίδραση και στην ψυχολογία των παικτών. Η Λαμποράλ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη της στο Τελ Αβίβ. Αν επικρατήσει απόψε θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, αφού θα ξεπεράσει τον Παναθηναϊκό. Μόλις 1,5 πόντος υπέρ του Παναθηναϊκού το χάντικαπ που καλύπτει την πιθανότητα παράτασης. Στο 2,05 η καθαρή νίκη του Παναθηναϊκού μπορεί και αυτή να  αποτελέσει μια επιλογή στο πάμε στοίχημα.

753 Μπαρτσελόνα – Ούλκερ/Φενερμπαχτσέ: Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε τα τρίποντα ως όπλο της για να περάσει από το Βελιγράδι. Επικράτησε χωρίς καμία δυσκολία της Παρτιζάν με 82-64. Απόψε θέλει τη νίκη επί της Ούλκερ σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ενώ οι Καταλανοί θα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τη διαφορά των πέντε πόντων με την οποία έχασαν στον πρώτο γύρο. Η τουρκική ομάδα από την πλευρά της επικράτησε άνετα της Μπουντιβέλνικ, οριστικοποίησε την πρόκρισή της και πλέον θα κυνηγήσει και την πρώτη θέση. Ενδιάμεσα πάντως ηττήθηκε για το τουρκικό πρωτάθλημα από την Μπάνβιτ του Ιτούδη. Κουρασμένοι οι φιλοξενούμενοι, παίζουν και εκτός έδρας, οπότε φαβορί η Μπαρτσελόνα, αλλά το χάντικαπ μπερδεύει αρκετά τα πράγματα. Στους 149,5 πόντους το line για το όβερ μοιάζει να έχει πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Οι βαθμολογίες των ομίλων

1ος Όμιλος

1. Ούλκερ/Φενερμπαχτσέ 12*

2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10*

3. Μπαρτσελόνα 10*

4. Ναντέρ 10

5. Παρτιζάν 8

6. Μπουντιβέλνικ 7*

 

2ος Όμιλος

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 14
  2. Αρμάνι Μιλάνο 10*
  3. Ανατολού Εφές 9*
  4. Μπάμπεργκ 9
  5. Ζαλγκίρις 8*
  6. Στρασμπούρ 7*

3ος Όμιλος

  1. Ολυμπιακός 14
  2. Γαλατασαράι 11
  3. Μάλαγα 10
  4. Μπάγερν 9*
  5. Ζιέλονα Γκόρα 9
  6. Σιένα 7 *

4ος Όμιλος

  1. Λοκομοτίβ Κούμπαν 13
  2. Μακάμπι 12
  3. Παναθηναϊκός 9*
  4. Ερυθρός Αστέρας 9
  5. Κάχα Λαμποράλ 9*
  6. Λιέτουβος Ρίτας 8

(Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν από έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν που δίνουν απόψε).

 
Top