Η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη Μπολόνια στο παιχνίδι του Champions League την Τετάρτη. Περιμένω ένα ενδιαφέρον ματς στο Άνφιλντ, αν και οι Κόκκινοι είναι ξεκάθαρα φαβορί, στην μονομαχία Λιβερπουλ — Μπολονια.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε σχεδόν τέλεια τη νέα σεζόν. Είναι πρωτοπόρος στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά συγκέντρωσαν τρεις βαθμούς στο Champions League και προκρίθηκαν στον τέταρτο γύρο του Carabao Cup. Ο νέος προπονητής Αρνέ Σλοτ κάνει φανταστική δουλειά και οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι.

Οι Κόκκινοι θα προσπαθήσουν να καταγράψουν δεύτερη νίκη στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι οι αντίπαλοι από την Ιταλία ταιριάζουν στη Λίβερπουλ. Όπως ίσως γνωρίζετε, κέρδισαν την Μίλαν με 3-1 στον πρώτο αγώνα. Δεν ήταν εύκολο καθώς η Μίλαν σκόραρε νωρίς στο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Σλοτ πήραν την πρωτοβουλία και βρήκαν τα δίχτυα τρεις φορές.

Ο Ιμπραϊμά Κονατέ και ο Φίρχιλ φαν Ντάικ εκμεταλλεύτηκαν αμφότεροι τα λάθη των στημένων φάσεων από την άμυνα των Ροσσονέρι, ενώ ο Ντόμινικ Σζομποσλάι ολοκλήρωσε την επιτυχία στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Σλοτ έχει την πλειονότητα των παικτών του έτοιμους για αυτό το ματς, αλλά ο Άντι Ρόμπερτσον είναι εκτός δράσης μετά από τραυματισμό στον αστράγαλο κόντρα στο Γούλβς. Ο Χάρβεϊ Έλιοτ είναι μακροπρόθεσμος απών, αλλά ο Ντάργουιν Νούνεθ θα μπορούσε να επιστρέψει αφού η ασθένεια τον απέκλεισε από το τελευταίο παιχνίδι.

Η περσινή σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη για την Μπολόνια. Εξασφάλισαν μια θέση στο Champions League, κάτι που οι οπαδοί ονειρευόντουσαν για δεκαετίες. Παρόλα αυτά, η σημερινή ομάδα είναι πιο αδύναμη σε σχέση με την περσινή.

Πρώτα από όλα, ο προπονητής Τιάγκο Μότα, το πρόσωπο που πιστώθηκε ως ο εγκέφαλος πίσω από την επιτυχία της Μπολόνια, έφυγε από τον σύλλογο και τώρα ηγείται της Γιουβέντους.

Ο νέος προπονητής Ιταλιάνο έχει κάποια ευρωπαϊκή εμπειρία, οδήγησε τη Φιορεντίνα σε δύο τελικούς Europa Conference League, αν και έχασε και τους δύο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι κακός προπονητής, αλλά δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τον Μότα.

Το χειρότερο, οι Ρικάρντο Καλαφιόρι και Τζόσουα Ζίρκζεϊ, δύο σημαντικοί παίκτες της περασμένης σεζόν, εντάχθηκαν στην Premier League, σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ. Νομίζω ότι είναι μεταξύ των λόγων που τα τρέχοντα αποτελέσματα δεν είναι όπως την προηγούμενη σεζόν.

Οι Ροσσομπλού κατάφεραν να κερδίσουν μόνο έναν από τους επτά αγώνες αυτής της περιόδου και να είνα ιστην 13η θέση του πίνακα της Serie A. Οι οπαδοί δεν είναι ικανοποιημένοι, αλλά ο αθλητικός διευθυντής Μάρκο Ντι Βάιο πιστεύει ότι ο νέος προπονητής χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Ο Ιταλιάνο έχει κάποια επιπλέον προβλήματα, ιδιαίτερα στην επίθεση. Ο επιθετικός Σαντιάγο Κάστρο αξιολογείται ως αμφίβολος αφού δεν αγωνίστηκε την τελευταία φορά. Εάν ο Κάστρο δεν είναι έτοιμος εγκαίρως, ο Τάις Ντάλινγκα — που ήρθε από την Τουλούζ αυτό το καλοκαίρι — θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ολλανδός δεν έχει σκοράρει ακόμα για την Μπολόνια. Ο Λιούις Φέργκιουσον, ο Τομάζο Πομπέγκα και ο Ουσάμα Ελ Ατζούζι είναι σίγουρα στο περιθώριο.

Προγνωστικά Λίβερπουλ — Μπολόνια

Η Μπολόνια θα ταξιδέψει στο Άνφιλντ μετά την εντός έδρας ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ στον εναρκτήριο αγώνα. Οι Ιταλοί αγωνίζονται στην Ευρώπη μετά από 60 χρόνια και θα προσπαθήσουν να κάνουν μια έκπληξη στο Άνφιλντ. Δεν είναι η ίδια ομάδα με τον προπονητή Τιάγκο Μότα που έφυγε από τον σύλλογο και υπέγραψε στη Γιουβέντους, ενώ οι Ρικάρντο Καλαφιόρι και Τζόσουα Ζιρκζέ, δύο σημαντικοί παίκτες της περασμένης σεζόν, εντάχθηκαν στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, η Μπολόνια δεν θα τα παρατήσει εύκολα. Είναι απαλλαγμένοι από την πίεση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Η Λίβερπουλ είναι σε καλή φόρμα και περιμένω έναν αποτελεσματικό αγώνα στο Άνφιλντ. Ο Μο Σαλάχ θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία — θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει σε πέντε διαδοχικούς ευρωπαϊκούς αγώνες στο Άνφιλντ.

Λίβερπουλ vs Μπολόνια: Over 3,5 γκολ @ 2,17

 
Top