Η Έλφσμποργκ θα υποδεχθεί τη Ρόμα στην Boras Arena το βράδυ της Πέμπτης. Και οι δύο ομάδες είναι χωρίς νίκη μετά τον πρώτο γύρο του UEFA Europa League.

Η Έλφσμποργκ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την ΑΖ Άλκμααρ της Eredivisie και γι’ αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό για τη Σουηδική ομάδα. Δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την αντίπαλο τους, στην Ολλανδία και είχαν μόλις τρία σουτ προς το τέρμα, αλλά πέτυχε δύο γκολ.

Ο προπονητής Όσκαρ Χίλιεμαρκ θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι οι παίκτες του σκόραραν δύο φορές, αλλά γνωρίζει καλά το γεγονός ότι η άμυνά του δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο.

Η Έλφσμποργκ είχε το 2-2 στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δέχθηκε το τρίτο γκολ από πέναλτι στο 74ο λεπτό. Ο σύλλογος με έδρα το Μπόρας βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Allsvenskan μετά τη νίκη του Σαββατοκύριακου επί της Κάλμαρ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-1, παρά το νωρίς γκολ που δέχτηκαν στο τέταρτο λεπτό.

Ο Χίλιεμαρκ έχει μόνο μία ανησυχία ενόψει αυτού του αγώνα, καθώς ο Σεμπάστιαν Χολμέν είναι τιμωρημένος μετά από αποβολή εναντίον της AZ Άλκμααρ. Ο Γκανέζος επιθετικός Μάικλ Μπέιντου θα πρέπει να ηγηθεί της επίθεσης. Είναι σε καλή φόρμα στη διοργάνωση έχοντας καταγράψει έξι συμμετοχές με γκολ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Σκόραρε και κόντρα στην Καλμάρ πριν από τέσσερις μέρες και νομίζω ότι η αυτοπεποίθησή του είναι υψηλή.

Όπως έγραψα παραπάνω, η Ρόμα μοιράστηκε τους βαθμούς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον πρώτο αγώνα. Οι Τζιαλορόσι σκόραραν πρώτοι μέσω του Αρτέμ Ντόβμπικ, αλλά οι Βάσκοι ισοφάρισαν στο τελείωμα του αγώνα. Η Ρόμα έχει χάσει δύο βαθμούς, αλλά η ισοπαλία ήταν αποδεκτή.

Έχοντας υπόψη τη χαοτική κατάσταση που συνδέεται με την αποχώρηση του Ντανιέλε ντε Ρόσι, νομίζω ότι τα συνολικά αποτελέσματα υπό το νέο αφεντικό Ιβάν Γιούριτς δεν είναι καθόλου άσχημα. Η Ρόμα κέρδισε και τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις, 3-0 την Ουντινέζε και 2-1 τη Βενέτσια την Κυριακή.

Δύο νίκες και μία ισοπαλία, με έξι γκολ και δύο παθητικό, θα ήταν αρκετές για τον Ιβάν Τζούριτς για να καθιερωθεί ως επικεφαλής και οι ultras να τον αποδεχτούν. Δεν είμαι σίγουρος πόσο καλή είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εμπιστοσύνη των παικτών είναι υψηλή.

Αλλά ο Τζούριτς αποφάσισε να ξεκουράσει δύο βασικούς παίκτες και νομίζω ότι η απουσία του Πάουλο Ντιμπάλα και του αρχηγού Λορέντζο Πελεγκρίνι είναι χάντικαπ. Επιπλέον, ο βασικός αμυντικός Τζιανλούκα Μαντσίνι μένει εκτός δράσης αφού πέτυχε ένα γγκολεναντίον της Βενέτσια. Εκτός τραυματίας είναι και ο Αλέξις Σαλεμάκερς, ενώ από τον πάγκο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ο τερματοφύλακας Μίλε Σβίλαρ και ο επιθετικός Αρτέμ Ντόβμπικ.

Προγνωστικα Έλφσμποργκ vs Ρόμα

Νομίζω ότι η Έλφσμποργκ θα μπορούσε να αναστατώσει τη Ρόμα. Η Σουηδική ομάδα βρίσκεται σε σταθερή επιθετική φόρμα, σημειώνοντας πέντε γκολ στα δύο τελευταία ματς με την AZ ΆΛκμααρ στην Ευρώπη και την Κάλμαρ στο πρωτάθλημα. Από τη Ρόμα, εν τω μεταξύ, θα λείπουν τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες — ο αμυντικός Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο μέσος Λορέντζο Πελεγκρίνι και ο επιθετικός Πάουλο Ντιμπάλα. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο τερματοφύλακας Σβίλαρ και ο επιθετικός Ντόβμπικ θα μπορούσαν επίσης να είναι ξεκούραστοι. Φαίνεται ότι ο προπονητής Ιβάν Τζούριτς δίνει προτεραιότητα στον επερχόμενο αγώνα της Serie A με τη Μόντσα. Η Έλφσμποργκ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και να παραμείνει αήττητη.

Επιλογή Έλφσμποργκ vs Ρόμα: Έλφσμποργ +0,5 AH @ 2,09

 
Top