Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε την ατυχία να κάνει αναγκαστική αλλαγή τον Ντ. Κόστα, ο οποίος παρά τη θεραπεία που ακολούθησε τις τελευταίες μέρες, έδειξε να πονάει και βγήκε πριν το 10ο λεπτό. Η Ρεάλ από την άλλη έδειξε να πατάει καλύτερα από την αρχή, επιβεβαιώνοντας τις εταιριες στοιχηματων.


Μέχρι το μισάωρο οι δύο ομάδες κατάφεραν να απειλήσουν από μία φορά, με απευθείας φάουλ η Ρεάλ και με ένα μακρινό σουτ του Ραούλ Γκαρθία νωρίτερα για την Ατλέτικο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος άνηκε στη Βασίλισσα, στο 32’, όταν ο Μπέιλ έκλεψε από λάθος μπαλιά του Τιάγκο, αλλά το κοντινό πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξιό δοκάρι του Κουρτουά. Λίγο αργότερα όμως η Ατλέτικο, μετά από λάθος εκτίμηση Κασίγιας κατάφερε να πάρει προβάδισμα με την κεφαλιά του Γκοντίν, παρά την υπερπροσπάθεια του κίπερ της Ρεάλ να σώσει.


Η Ατλέτικο ήταν αυτή που βγήκε πιο απειλητικά στην επανάληψη, αν και ο Μπενζεμά ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία, αποτυγχάνοντας να κάνει την προβολή σε σέντρα του Μαρσέλο στο 61’.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε φωτιά με τη Ρεάλ να βγάζει απανωτές φάσεις και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σέρχιο Ράμος στο 93’ με εκπληκτική κεφαλιά, από κόρνερ του Μόντριτς.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης η Ρεάλ είχε τον έλεγχο, με την Ατλέτικο να δείχνει ακόμα μουδιασμένη από το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις. Στο 110’ ο Ντι Μαρία έβγαλε τη φάση του αγώνα, πέρασε δύο αντιπάλους και έκανε το πλασέ, με τον Κορτουά να αποκρούει αρχικά, αλλά τον Μπέιλ, τον παίχτη των 100 εκατ. να κάνει την ανατροπή για τη Βασίλισσα.

Τελικά σε φάση διαρκείας, ο Μαρσέλο σφράγισε τη νίκη της Ρεάλ με σουτ στο 118’, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, κερδίζοντας και ευστοχώντας σε πέναλτι, κάνοντας το τελικό 4-1 και φτάνοντας τα 17 γκολ στη φετινή διοργάνωση, ρεκόρ που δύσκολα καταρριφθεί.
Στο τελευταίο λεπτό άναψαν τα αίματα, με κάτι που είπε ο Βαράν προς τον πάγκο της Ατλέτικο, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η σύρραξη να αποτρέπεται από τους ψυχραιμότερους.  
 
Top