Ο Ισπανός εκλέκτορας Βιθέντε ντελ Μπόσκε συμπεριέλαβε τρεις παίχτες στην 30μελή προεπιλογή για το Μουντιάλ, που ακόμα δεν έχουν συμμετοχές με τη Φούρια Ρόχας: ντε Χέα, Καρβαχάλ, Ιτουράσπε.

Η τελική 23μελή επιλογή θα ανακοινωθεί στις 25 Μαΐου, μία μέρα μετά τον ισπανικό/μαδριλένικο εμφύλιο Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αποδόσεις την PlayBet.gr για τον τελικό είναι 2,10 - 3.30 - 3.60

Ο ντε Χέα αποτελεί την τρίτη επιλογή για τη θέση του γκολκίπερ, μετά τον τραυματισμό του Βίκτορ Βαλντές, ενώ οι Καρβαχάλ, Ιτουράσπε εξαργυρώνουν τις εξαιρετικές χρονιές που είχαν με Ρεάλ και Μπιλμπάο αντίστοιχα. Οι εταιρίες στοιχήματων θεωρούν μεγάλο φαβορί η Εθνική Ισπανίας να προκρίθει στην επόμενη φάση των 16.


Από τα πρόσωπα που θα τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας είναι αναμφισβήτητα ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Κόστα, που επέλεξε φέτος να φορέσει τα χρώματα της Ισπανίας. Μέχρι στιγμής, έχει σκοράρει 36 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη φετινή πορεία της Ατλέτικο, η οποία διεκδικεί πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κόστα είναι ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο που κλήθηκαν, μαζί με το δεξιό μπακ Χουανφράν, τον μέσο Κόκε και τον αρχισκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας, Νταβίντ Βίγια (94 συμμ./56 γκ.).

Στην προεπιλογή συμπεριλήφθηκε επίσης και ο Φερνάντο Τόρρες, παρά την κακή χρονιά που είχε με την Τσέλσι, αλλά και οι επιθετικοί Γιορέντε και Νεγρέδο. Από τους φορ της ομάδας, μόνο ένας αναμένεται να κοπεί πριν την τελικέ επιλογή.

Μερίδα του λέοντος στην προεπιλογή έχει για ακόμα μία φορά η Μπαρτσελόνα, με 7 εκπροσώπους της, ενώ ακολουθεί η Ρεάλ (5), με πρώτο και καλύτερο τον ρέκορντμαν συμμετοχών, Ίκερ Κασίγιας (153).

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τις Ολλανδία (13/06), Χιλή (18/06), Αυστραλία (23/06) στα τελικά της Βραζιλίας, ενώ προηγουμένως θα δώσει δύο φιλικά με Βολιβία (30/05) και Ελ Σαλβαδόρ (07/06).

Τερματοφύλακες: Κασίγιας (Ρεάλ), ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουν.), Ρέινα (Νάπολι/Λίβερπουλ)
Αμυντικοί: Άλμα (Μπαρτσελόνα), Ραούλ Αλμπιόλ (Ρεάλ), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Καρβαχάλ (Ρεάλ), Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αλμπέρτο Μορένο (Σεβίλλη), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ)  
Μέσοι: Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα), Καθόρλα (Άρσεναλ), Φάμπρεγκας (Μπαρτσελόνα), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Ιτουράσπε (Μπιλμπάο), Κόκε (Σεβίλλη), Χάβι Μαρτίνεθ (Μπιλμπάο), Μάτα (Μάντσεστερ Γιουν.), Χέσους Νάβας (Μάντσεστερ Σίτι), Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν), Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ), Τσάβι (Μπαρτσελόνα)
Επιθετικοί: Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γιορέντε (Γιουβέντους), Νεγρέδο (Μάντσεστερ Σίτι), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Τόρρες (Τσέλσι), Βίγια (Ατλέτικο Μαδρίτης)
 
Top