Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ, με λιγότερο από 50 μέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα των αγώνων στη Βραζιλία, στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα γύρω από τα όσα ακούγονται για τη διοργάνωση, δήλωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα στεφθεί με επιτυχία, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα και την ετοιμότητα των σταδίων.

Αφορμή οι διαδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο και συγκεκριμένα στην Κοπακαμπάνα, που συνοδεύτηκαν από το θάνατο ενός 26χρονου από πυροβολισμό. Στο Ρίο θα καταλύσουν πολλές εθνικές ομάδες και θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο όγκο των ταξιδιωτών το καλοκαίρι.
«Η ασφάλεια είναι ζήτημα της κυβέρνησης και της πολιτείας. Η ΦΙΦΑ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια. Αυτό είναι υποχρέωση της κυβέρνησης της Βραζιλίας, η οποία ανέλαβε και τη διοργάνωση»


 
«Την ίδια περίοδο πριν από 4 χρόνια, πολλοί έλεγαν ότι κανείς δε θα έπρεπε να ταξιδέψει στη Ν. Αφρική και ότι θα πρέπει να ταξιδέψουν με αλεξίσφαιρα».
«Πιστέψτε με, το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό από οτιδήποτε, οποιονδήποτε και από κάθε κίνημα στον πλανήτη».  


Από την άλλη, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζερόμ Βάλκε, ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς οι εργασίες σε αρκετά γήπεδα δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Αλλά ο Μπλάτερ θέλησε να καθησυχάσει τους δημοσιογράφους αναφέροντας: «Είναι το 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο μου και μπορώ να σας πως ότι σε κανένα από αυτά δεν ήταν όλα τελείως έτοιμα πριν την έναρξη του».


«Το Μουντιάλ γίνεται στη Βραζιλία, στη χώρα όπου ουσιαστικά γεννήθηκε το ποδόσφαιρο και στη χώρα από όπου έχουν προέλθει οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές που έχουν υπάρξει».
«Θα είναι μία καταπληκτική διοργάνωση. Να είστε αισιόδοξοι, όπως είμαστε και εμείς, γιατί και στο ποδόσφαιρο πρέπει να επικρατεί η αισιοδοξία. Το ποδόσφαιρο προσφέρει έντονα συναισθήματα στον κόσμο, απαραίτητα στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε».
 
Top