Η αυξημένη εγκληματική δραστηριότητα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου θα φιλοξενηθούν οι περισσότεροι από τους αγώνες του Μουντιάλ τον επόμενο μήνα ανάγκασε τις αρχές της Βραζιλίας να εφαρμόσουν το σχέδιο δράσης για την ασφάλεια στην πόλη ένα μήνα νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν, προσθέτοντας επιπλέον 2.000 αστυνομικούς σε περιπολίες.


Ο υπεύθυνος της αστυνομίας, Χοσέ Μπελτράμε δήλωσε: «Παρατηρήσαμε μια σταδιακή αύξηση της εγκληματικότητας στο δεύτερο μισό της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε επιπλέον αστυνομική δύναμη, προκειμένου να μειωθεί αυτή η εγκληματικότητα».
Τον Μάρτιο, οι ληστείες στην περιοχή γύρω από το Μαρακανά (Estadio Jornalista Mario Filho η επίσημη ονομασία του) , το οποίο θα είναι από τα κεντρικά στάδια και θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό, διπλασιάστηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σύμφωνα με την ανάλυση της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας O Globo από στοιχεία της αστυνομίας.

Επιπλέον, η αστυνομία και συμμορίες έχουν εμπλακεί αρκετές φορές σε ανταλλαγή πυρών, κάτι που φοβίζει ακόμα περισσότερο για την προβολή της χώρας, ειδικά τη στιγμή που κάποιες από αυτές τις συμπλοκές έχουν λάβει χώρα μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο μακριά από τη διάσημη και άκρως τουριστική παραλία της Κοπα καμπάνα.
 
Top