Ακόμα μια φωνή ανησυχίας ακούστηκε για τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα της σάμπα ενόψει του Μουντιάλ που θα διοργανωθεί το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά ήρθε από τον ίδιο τον εκλέκτορα της εθνικής, Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες κατά της ανάληψης της διοργάνωσης του Μουντιάλ μπορεί να επηρεάσουν την ευκαιρία της ομάδας να κατακτήσει το τρόπαιο.

Πέρυσι, το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που διοργανώθηκε επίσης στη Βραζιλία, επισκιάστηκε από τις διαδηλώσεις κατά των τεράστιων κονδυλίων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή και ανακατασκευή σταδίων σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται και φέτος στη χώρα της Ν. Αμερικής, για τα συνεχόμενα υπέρογκα κονδύλια που δαπανώνται για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, τη στιγμή που πάνω από το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Σκολάρι δεν αντιτίθεται με τους διαμαρτυρόμενους, αλλά με το timing τους.

«Θεωρώ πως οι διαδηλώσεις πρέπει να γίνονται. Αν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς να σπάνε και να καίνε, τότε είναι δημοκρατία».

«Αλλά δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή να συμβεί»

«Οι παίχτες μου είναι Βραζιλιάνοι και έχουν ένα σκοπό. Μπορούν να σκεφτούν, να εκφραστούν και να πουν “Θέλω και εγώ μια καλύτερη Βραζιλία”, αλλά προσωπικά δε θέλω να γίνει κάτι το οποίο θα επηρεάσει το κλίμα στην ομάδα. Και φοβάμαι πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει». 
 
Top