Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι την Τετάρτη αποκάλυψε τους 23 που εμπιστεύεται και που πιστεύει ότι μπορούν να οδηγήσουν στην κατάκτηση του 6ου τροπαίου της. Έχοντας οδηγήσει την πιο πετυχημένη ομάδα της διοργάνωσης στον 5ο τίτλος της στο Μουντιάλ της Κορέας/Ιαπωνίας το 2002, ο Σκολάρι θέλει να ξορκίσει τα φαντάσματα του 1950, όταν η Σελεσάο έχασε το τρόπαιο από την Ουρουγουάη στο Ρίο ντε Τζανέιρο.


Η λίστα του δεν συμπεριλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, αν και άφησε κάποια μεγάλα ονόματα, όπως οι Ρομπίνιο, Κακά από τη Μίλαν και ο Ροναλντίνιο, παρότι σε πρόσφατα φιλικά έδειξε να του υπολογίζει. Έτσι κι αλλιώς εδώ και μήνες είχε ξεκαθαρίσει ότι είχε ήδη στο μυαλό του ποιους θα επέλεγε, με μία-δύο εξαιρέσεις και εστίαζε στο ποιους θα μπορούσε να καλέσει ως εναλλακτικές λύσεις, αφού η αρχική ενδεκάδα, που κατέκτησε το περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών (3-0 την Ισπανία), δε θα άλλαζε. Η Εθνική Βραζιλίας είναι το πρώτο φαβορί στις εταιριες στοιχηματων για την κατάκτηση του Μουντιαλ, στον Stoiximan η Βραζιλία προσφέρεται σε απόδοση 3,85.

Αρχηγοί ορίστηκαν κατά σειρά οι Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φρεντ και Ζούλιο Σέζαρ. Το 2002 η τότε ομάδα του Σκολάρι είχε αγωνιστεί με 3-4-3, με κορυφή τον Ρονάλντο. Αλλά τώρα θα προτιμήσει το 4-2-3-1, προτιμώντας να δώσει στον Νέιμαρ έναν πιο ελεύθερο ρόλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 4 από τους 23 παίχτες παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα.   

Τερματοφύλακες: Ζούλιο Σέζαρ (Τορόντο), Ζέφερσον (Μποταφόγκο), Βίκτορ (Ατλέτικο Μινέιρο)

Αμυντικοί: Ντάντε (Μπάγερν), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Χενρίκε (Νάπολι), Τιάγκο Σίλβα (ΠΣΖ), Ντάνιελ Άλβες  (Μπαρτσελόνα), Μαϊκόν (Ρόμα), Μαρσέλο (Ρεάλ), Μάξγουελ (ΠΣΖ)

Μέσοι: Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Χερνάνες (Ίντερ), Λουίζ Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ),
Όσκαρ (Τσέλσι), Παουλίνιο (Τόττεναμ), Ραμίρες (Τσέλσι), Γουίλιαν (Τσέλσι)

Επιθετικοί: Μπερνάρντ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Φρεντ (Φλουμινένσε), Χαλκ (Ζενίτ), Ζο (Ατλέτικο Μινέιρο), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
 
Top