Τελικά ο Τζιουζέπε Ρόσι επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από 5 μήνες και με την παρουσία του στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας, όπου οι εταιρίες στοιχήματος δεν έδιναν μεγάλη τύχη στην ομάδα του, και την επιστροφή στον πίνακα των σκόρερ στο τελευταίο ματς των Βιόλα με τη Σασουόλο, επέστρεψε και στις 30 επιλογές του Τσέζαρε Πραντέλι.


Στην προεπιλογή του Πραντέλι βρέθηκε όπως αναμενόταν και ο επιθετικός της Τορίνο, Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος κάνει εξαιρετική χρονιά στο πρωτάθλημα. Ο 24χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ στη Σέριε Α με 22 γκολ και μετράει ήδη μια συμμετοχή με τη Σκουάντρα Ατζούρα στο φιλικό κόντρα στην Ισπανία τον Μάρτιο.


Ο Μπαλοτέλι συμπεριλήφθηκε επίσης στην προεπιλογή, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, αν και έχει δεχτεί κριτική για τις φετινές του εμφανίσεις με τη Μίλαν. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος στην εμπροσθοφυλακή της Ιταλίας, όπου επίσης υπάρχουν ο Ντέστρο της Ρόμα και ο βετεράνος Κασάνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την εμπειρία του, ο 31χρονος Κασάνο δε έχει αγωνιστεί ακόμα στα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η Ιταλία θα αγωνιστεί κόντρα σε Αγγλία, Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη στον 4ο όμιλο, ένας από τους πιο δύσκολους στη διοργάνωση. Προηγουμένως θα δώσει δύο φιλικά, με Ιρλανδία (31/05) και Λουξεμβούργο (04/06). Για να κατακτήση το Μουντιάλ η Ιταλία, στον Stoiximan.gr προσφέρεται σε απόδοση 23.

Τερματοφύλακες: Μπουφόν (Γιουβέντους), Περίν (Τζένοα), Σιρίγκου (ΠΣΖ)

Αμυντικοί: Αμπάτε (Μίλαν), Μπαρτζάλι (Γιουβέντους), Μπονούτσι (Γιουβέντους), Κιελίνι (Γιουβέντους), Νταρμιάν (Τορίνο), Ντε Σίλιο (Μίλαν), Μάτζιο (Νάπολι), Παλέτα (Πάρμα), Πασκουάλ (Φιορεντίνα), Ρανόκια (Ίντερ)

Μέσοι: Ακουιλάνι (Φιορεντίνα), Καντρέβα (Λάτσιο), Ντε Ρόσι (Ρόμα), Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Μοντολίβο (Μίλαν), Τιάγκο Μότα (ΠΣΖ), Παρόλο (Πάρμα), Πίρλο (Γιουβέντους), Ρομούλο (Βερόνα), Βεράτι (ΠΣΖ)

Επιθετικοί: Μπαλοτέλι (Μίλαν), Κασάνο (Πάρμα), Σέρσι (Τορίνο), Ντέστρο (Ρόμα), Ιμόμπιλε (Τορίνο), Ινσίνιε (Νάπολι), Ρόσι (Φιορεντίνα)
 
Top