Μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια, όπου έδωσε τη μάχη με την επάρατη νόσο, ο Τίτο Βιλανόβα άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.


Η είδηση σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με χιλιάδες προπονητές, παίχτες και οπαδούς να δείχνουν τη λύπη τους με κάθε μέσο. 

Ο 45χρονος πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη, με την οικογένεια του να αρνείται να κάνει δηλώσει για την κατάσταση του, με πηγές να αναφέρουν ότι η υγεία του είναι σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία και τελικά ο Βιλανόβα άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της επομένης.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα διαμόρφωσε ειδικό χώρο στο Καμπ Νου, ο οποίος θα είναι ανοιχτός μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου τεχνικού.
Ο Τίτο Βιλανόβα, ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μπαρτσελόνα Β για 2 σεζόν, ακολουθώντας τον και στην μεγάλη ομάδα από το ίδιο πόστο για 4 χρόνια. Το τεχνικό δίδυμο στην πρώτη τους χρονιά (2008/09) οδήγησε τους μπλαουγκράνα στην πιο πετυχημένη πορεία στην ιστορία τους, κατακτώντας κάθε τίτλο που διεκδικούσαν (πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Διηπειρωτικό). Τον Απρίλιο του 2012, όταν ανακοινώθηκε ότι θα αποχωρήσει ο Γκουαρντιόλα, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα τον διαδεχθεί ο Βιλανόβα, με τον οποίο η Μπαρτσελόνα την επόμενη χρονιά κατέκτησε το 22ο και τελευταίο πρωτάθλημα της. Η κατάσταση της υγείας του ωστόσο είχε αρχίσει ήδη να επιδεινώνεται και αναγκάστηκε να αποχωρήσει στην αρχή της επόμενης σεζόν.   
 
Top