Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα αναμετρηθούν στον τελικό της διοργάνωσης, αφού Ρεάλ και Ατλέτικο προκρίθηκαν εκεί πετυχαίνοντας δύο πολύ μεγάλες νίκες εκτός έδρας κόντρα σε Μπάγερν και Τσέλσι αντίστοιχα.


Η αρχή έγινε την Τρίτη, όταν η Ρεάλ συνέτριψε τη Μπάγερν στο Μόναχο με 4-0, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των παιχτών της, με τους Βαυαρούς να έχουν ανούσια υπεροχή. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε (34’, 90’) έγινε ο πρώτος παίχτης που φτάνει τα 16 γκολ μέσα σε μία σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος είχε δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων με καρφωτές κεφαλιές σε στημένες φάσεις (16’, 20’).Οι εταιριες στοιχηματος έχουν σαν φαβορί την Ρεαλ Μαδρίτης για να κατακτήση την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.



Στον άλλο ημιτελικό, το 0-0 του Βιθέντε Καλντερόν ανάμεσα σε Ατλέτικο και Τσέλσι, είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό του Στάμφορντ Μπριτζ. Οι μπλε γλίτωσαν στο πρώτο ημίχρονο από διπλό δοκάρι στα μέσα του πρώτου μέρους, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν στο 36’ με τον Τόρρες, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Η Ατλέτικο κατάφερε με έντονη φάση να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου, κατάφερε να προηγηθεί στο 60’ με πέναλτι που έκανε ο Ετό’ο και το ευστόχησε ο Ντιέγκο Κόστα και μέχρι το τέλος πήρε τον αέρα των γηπεδούχων, καταφέρνοντας να πετύχει και τρίτο με διπλή προσπάθεια του Τουράν.

Η Ρεάλ έχει πλέον ως στόχο να φτάσει τα 10 τρόπαια στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν έχει κατακτήσει από την περίοδο 2001/02, όταν επικράτησε της Λεβερκούζεν με 2-1.  Η Ατλέτικο από την άλλη φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 40 χρόνια, όταν είχε χάσει από τη Μπάγερν.
 
Top