Ο εκλέκτορας της
εθνικής ομάδας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σάφετ Σούσιτς, υποστήριξε ότι η ομάδα του μπορεί να περάσει στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Πρέπει να έχουμε ένα στόχο και αυτός ο στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση», δήλωσε ο ίδιο τη Δευτέρα, όταν παρουσίασε τους την 24άδα που έχει επιλέξει.

Οι ομάδες πρέπει να μην ξεπερνούν τους 23 ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον αμυντικό της Φράιμπουργκ, Μενσούρ Μουτζά, που παραμένει τραυματίας. Αν δεν τα καταφέρει μέχρι τότε, θα είναι φυσικά αυτός που θα αποχωρήσει.


Ο Σούσιτς έθεσε ως το απόλυτο φαβορί του 6ου ομίλου την Αργεντινή, όπου μαζί με τη Βοσνία υπάρχουν επίσης οι Νιγηρία και το Ιράν. «Θα κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να βρεθούμε στις 16 καλύτερες ομάδες», είπε ο ίδιος. Στις εταιριες στοιχηματος είναι από τα φαβορί να συνεχίσει στην επόμενη φάση του θεσμού. Για να έρθει πρώτη στον όμιλο, αφήνοντας πίσω την Εθνική Αργεντινής μας προσφέρεται στην MyBet σε απόδοση 7,00

Η Βοσνία, που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1992, θα κάνει ντεμπούτο στο Μουντιάλ. Αστέρια της ομάδας είναι οι επιθετικοί Τζέκο (Σίτι) και Ιμπίσεβιτς (Στουτγάρδη). Ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στις 15 Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Πριν το Μουντιάλ, θα δώσει δύο φιλικά επί Αμερικανικού εδάφους, κόντρα σε Ακτή Ελεφαντοστού (30/05) και Μεξικό (03/06).

Τερματοφύλακες: Μπέγκοβιτς (Στόουκ), Άβντουκιτς (Μπόρατς Μπάνια Λούκα), Φέιζιτς (Άαλεν)

Αμυντικοί: Σπάχιτς (Λεβερκούζεν), Σούνιτς (Ζόρια Λούγκανσκ), Κολάσινατς (Σάλκε), Βράνιες (Ελαζίγκσπορ), Ζουκάνοβιτς (Γάνδη), Μπίτσακτσιτς (Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ), Μπέσιτς (Φερεντσβάρος)

Μέσοι: Πιάνιτς (Ρόμα), Χαΐροβιτς (Γαλατάσαραϊ), Μουτζά (Φράιμπουργκ), Μεντουνιάνιν (Γκαζιάντεπσπορ), Λούλιτς (Λάτσιο), Χάντζιτς (Στουρμ Γκρατς), Σούσιτς (Χάιντουκ), Σαλίχοβιτς (Χόφενχαϊμ), Μισίμοβιτς (Γκουιζόρ Ρενέ), Ίμπρισιτς (Ερσίγεσπορ), Βρσάλιεβιτς (Χάιντουκ)

Επιθετικοί: Ιμπίσεβιτς (Στουτγάρδη), Τζέκο (Μάντσεστερ Σίτι), Βίσκα (Μπουγιουκσεχίρ)
 
Top