Ο εκλέκτορας της εθνικής Ολλανδίας, Λουίς φαν Χάαλ, ανακοίνωσε την 30μελή προεπιλογή για το Μουντιάλ, αφήνοντας εκτός του δεξιό μπακ της ΠΣΖ. Στις νομιμες εταιριες στοιχηματος η Εθνική Ολλανδίας είναι στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση στου Μουντιαλ 2014 της Βραζιλίας.


Ο φαν Χάαλ προτίμησε να μη ρισκάρει παίρνοντας τη φαν ντερ Βιλ, ο οποίος υπέφερε από τενοντίτιδα τις τελευταίες μέρες. Η απουσία του 26χρονου από την ομάδα σημαίνει ότι μόνο 8 παίχτες από την ομάδα που ταξίδεψε στη Ν. Αφρική και έφτασε στον τελικό, θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.


Αξιοσημείωτοι απόντες επίσης είναι ο κίπερ Στεκέλενμπουργκ και οι αμυντικοί Χέιτινχα, Ματάισεν, ενώ ο φαν Χάαλ συμπεριέλαβε τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ, παρά τις αμφιβολίες που είχε εκφράσει το τελευταίο διάστημα για την κατάσταση του άσου της Γαλατάσαραϊ.






Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι μερίδα του λέοντος στου 30 ποδοσφαιριστές της προεπιλογής έχει η δευτεραθλήτρια Ολλανδίας, Φέγενορντ, από την οποία κλήθηκαν 7 παίχτες.

Η Ολλανδία θα αγωνιστεί στον 2ο όμιλο, με Ισπανία, Χιλή και Αυστραλία. Πριν από το Μουντιάλ θα δώσει τρία φιλικά με Εκουαδόρ (17/05), Γκάνα (31/05) και Ουαλία (04/06).
Να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του φαν Χάαλ με την Ολλανδία λήγει μετά το Μουντιάλ, με τον πρώην τεχνικό των Άγιαξ, Μπάγερν να φέρεται ως ο πρώτος υποψήφιος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τερματοφύλακες: Σίλεσεν (Άγιαξ), Κρουλ (Νιούκαστλ), Φορμ (Σουόνσι), Ζετ (PSV)

Αμυντικοί: φαν Άανχολτ (Φίτεσε), Μπλιντ (Άγιαξ), Γιάνμαατ (Φέγενορντ), Κονγκολό (Φέγενορντ), Μάρτινς Ίντι (Φέγενορντ), Ρεκίκ (PSV), Φέλτμαν (Άγιαξ), Φέρχεγκ (Άουγκσμπουργκ), Φλάαρ (Άστον Βίλλα), Ντε Βράι (Φέγενορντ)

Μέσοι: Κλάσι (Φέγενορντ), Φερ (Νόριτς), Ντε Γκούζμαν (Σουόνσι), ντε Γιόνγκ (Μίλαν), Σνάιντερ (Γαλατάσαραϊ), Φιλχένα (Φέγενορντ), φαν ντερ Φάαρτ (Αμβούργο), Βαϊνάλντουμ (PSV)

Επιθετικοί: Μποέτιους (Φέγενορντ), Μέμφις (PSV), Χούντελααρ (Σάλκε), Κάιτ (Φενέρμπαχτσε), Λενς (Ντιναμό Κιέβου), φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουν.), Ρόμπεν (Μπάγερν), Πρόμες (Τβέντε)
 
Top