Ο Μίροσλαβ Κλόζε δήλωσε ότι θα είναι «100% έτοιμος» για τα τελικά του Μουντιάλ στη Βραζιλία, όπου έχει στόχο να σπάσει το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων. 


Με τα 14 γκολ που πέτυχε στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις που συμμετείχε, ο 35χρονος φορ είναι μόλις ένα γκολ μακριά από το ρεκόρ του Ρονάλντο, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ. 


«Πιστεύω ότι θα είμαι 100% έτοιμος για τη διοργάνωση», είπε από τη Β. Ιταλία, όπου προετοιμάζεται η Μάνσαφτ. «Νιώθω καλά και είμαι στο σωστό δρόμο. Οι προπονητές της ομάδας με γνωρίζουν καλά και ξέρουν τι χρειάζομαι για να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση».



Ο Κλόζε πάντως έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ομάδα, παρά στους προσωπικούς του στόχους.
«Για μένα το βασικό είναι να είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Γνωρίζω ότι όταν η ομάδα παίζει καλά, τότε και ο επιθετικός έχει τις ευκαιρίες του. Αλλά σίγουρα όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι το να σπάσω το ρεκόρ είναι ένας μεγάλος προσωπικός στόχος». 


Θυμίζουμε πως ο Κλόζε έχει ταλαιπωρηθεί συχνά από τραυματισμούς τα 2 τελευταία χρόνια, ενώ ακόμα δεν είναι τελείως έτοιμος, αφού ένας μυϊκός τραυματισμός τον άφησε εκτός υποχρεώσεων με τη Λάτσιο από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου. 
 
Top